FAQ
Vragen die ons vaak worden gesteld.
Hoe kan ik contact opnemen om mogelijke financiering voor mijn startup te bespreken?
Je kunt contact met ons opnemen via de contactpagina van onze website. Geef een kort overzicht van uw bedrijf en het potentieel ervan, en ons team zal dit bekijken en contact met u opnemen.
Hoe kan ik mijn kansen op financiering van Capital Mills vergroten?
Om je kansen te vergroten, moet je ervoor zorgen dat je een duidelijk en overtuigend businessplan hebt, een sterk en flexibel team, een goed gedefinieerde marktkans en een solide bewijs van vooruitgang en tractie.
Moet ik eigen vermogen of RBF aanvragen?
Als je al weet wat je wilt - dat is geweldig. Als je niet zeker bent over je financieringsplannen, aarzel dan niet en bespreek het met ons. We delen graag onze mening. Over het algemeen is aandelenkapitaal de duurste vorm van kapitaal en kan het het best worden ingezet voor bedrijven die een VC-strategie (moonshot) volgen of om een secundaire transactie te financieren. RBF is perfect voor relatief kleine groei-investeringen.
Wat gebeurt er als mijn startup meer financiering nodig heeft dan de initiële investering?
We zetten ons in om onze portfoliobedrijven tijdens hun hele groeitraject te ondersteunen. Als je bedrijf extra financiering nodig heeft, onderzoeken we de mogelijkheden voor vervolginvesteringen of brengen we je in contact met potentiële partners.
Hoe betrokken ben je bij de bedrijven waarin je investeert?
Onze steun gaat verder dan kapitaal. We hanteren een actieve aanpak en werken nauw samen met de bedrijven waarin we investeren. We bieden mentorschap, strategische begeleiding en toegang tot ons netwerk van contacten in de sector om hun groei en succes te helpen versnellen.
Wat is uw favoriete uitstaptijdlijn voor investeringen?
Onze exit-tijdlijn kan variëren afhankelijk van de marktomstandigheden en het groeitraject van het bedrijf. Over het algemeen streven we naar een exit binnen 5 tot 7 jaar, maar we blijven flexibel om het beste resultaat voor beide partijen te garanderen.
Wat is het typische eigendomsbelang dat Capital Mills nastreeft in de bedrijven waarin u investeert?
Eigendomsbelangen variëren afhankelijk van de investeringsfase en de behoeften van het bedrijf. Over het algemeen streven we naar een belang tussen 15% en 25%.
Wat zijn secundaire investeringen?
Secundaire investeringen, vaak secundaire transacties of secundaire verkopen genoemd, omvatten de aan- en verkoop van bestaande eigendomsbelangen in privébedrijven. Secundaire transacties bieden flexibiliteit en liquiditeit aan investeerders, oprichters en werknemers, terwijl ze nieuwe investeerders de kans bieden om de privémarkt te betreden.
Waarom zou iemand overwegen om zijn eigendomsbelang in een bedrijf te verkopen via een secundaire transactie?
Motivaties kunnen variëren. Verkopers willen misschien winst maken, hun beleggingsportefeuille diversifiëren of in persoonlijke financiële behoeften voorzien. Secundaire transacties bieden de mogelijkheid om waarde te ontsluiten vóór een exit zoals een beursgang of overname.
Welke soorten bedrijven komen in aanmerking voor secundaire transacties?
We doen secundaire transacties met een divers scala aan particuliere bedrijven, met name scaleups, in verschillende sectoren. We zoeken naar bedrijven die winstgevend zijn en meer dan €2M aan jaarlijks terugkerende inkomsten hebben.
Wat is financiering op basis van inkomsten en waar staat het in het financieringslandschap?
Revenue-Based Financing (RBF) is een financieringsaanpak die het gat vult tussen traditionele leningen en aandeleninvesteringen. Het biedt ondernemers een alternatief om kapitaal aan te trekken zonder dat het eigendom verwatert. RBF wint aan belang als flexibele financieringsoptie, vooral voor bedrijven met een gestage inkomstenstroom.
Waarin verschilt RBF van aandelenfinanciering?
Bij RBF geven investeerders geen eigendom of aandelen in het bedrijf op. Bij aandelenfinanciering kopen investeerders een aandeel in het bedrijf, waardoor ze recht hebben op een deel van het eigendom en mogelijke toekomstige winsten. Investeerders in RBF daarentegen worden geen eigenaar; ze delen in de inkomsten van het bedrijf totdat hun investering is terugbetaald.
Voor wie is RBF het meest geschikt?
RBF kan aantrekkelijk zijn voor startende of groeiende bedrijven die een consistente inkomstenstroom hebben maar verwatering van eigendom willen voorkomen. Het wordt vaak gebruikt door bedrijven die nog niet in aanmerking komen voor traditionele leningen of die aandelenfinanciering minder wenselijk vinden.
Kan een bedrijf de RBF-overeenkomst vroegtijdig afkopen?
Ja, veel RBF-overeenkomsten staan bedrijven toe om het aandeel van de investeerder vervroegd uit te kopen, vaak tegen een vooraf bepaald veelvoud van de oorspronkelijke investering. Dit kan voordelig zijn als het bedrijf een snelle groei doormaakt en de volledige controle over de inkomsten wil terugkrijgen.
Wat is een terugbetalingsplafond in RBF?
Een terugbetalingsplafond in RBF verwijst naar het maximale bedrag dat een bedrijf verplicht is terug te betalen aan de investeerder. Zodra het totale terugbetaalde bedrag door het bedrijf deze bovengrens bereikt, wordt de RBF-overeenkomst als voldaan beschouwd, ongeacht het percentage van de inkomsten dat nog wordt gedeeld.
Kan de terugbetalingslimiet worden aangepast aan de specifieke behoeften van een bedrijf?
De aflossingslimiet kan vaak worden aangepast op basis van de unieke omstandigheden van het bedrijf, afhankelijk van de sterkte van de balans, de brutomarge en de maandelijkse aflossingen.
Wat zijn de kosten van RBF in vergelijking met eigen vermogen?
Elke aandelenbelegger streeft naar een rendement (veel) hoger dan 20% per jaar. Dat doet Capital Mills ook. Het is een investering in een onzekere toekomst. Met RBF is de voorspelbaarheid van toekomstige inkomsten beter, maar de groei is nog steeds onzeker. De kosten zullen dus ergens tussen 12% en 18% per jaar liggen. Lager als uw groei matig is, hoger als u sneller groeit (u betaalt eerder terug).